12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

13.03.2024 42

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif ERSOY tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

"Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince heyhat,
Günler şu heyulayı da, er geç, silecektir.
Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma,
Sessiz yaşadım, kim beni, nerden bilecektir?"

Mehmet Akif ERSOY

Türk şiirinin büyük kalemi Akif, ölüm vakti geldiğinde unutulmaktan endişe etmiştir. Milletin kalbindeki yerinden mütevazı bir yaşam sürdüğü için bihaberdi. Oysa uğruna büyük acılar çektiği büyük Türk milleti Akif'i asırlar geçse de asla unutmayacaktır. Hatıraların yâdımızdadır. Ey Türk milletinin kahraman şairi, seni unutmak mümkün mü? Yeis'in boşunadır. Seni her zaman yâd edeceğiz, gelecek nesillere anlatacağız, anılarını yaşatacağız. Ruhun şad olsun. Kabrin nur, mekânın cennet olsun.

İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü okulumuzda  düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende aynı zamanda 3/A Sınıfında ayın öğrencisi seçilen Elif DUTUKLAR'a hediyesi sunuldu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.  Başta programı hazırlayan 3/A sınıf öğretmeni Furkan ŞİMŞEK'e, 4/A sınıf öğretmeni Rabia YALÇIN’a ve katkılarını esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024